MENU
Goirleweg 5 | 2382 Poppel –Ravels ()

Menu

VOOR U KOMT

Bij artevelum

MOET IK IETS MEENEMEN?

Als u in onze showroom uw nieuwe gordijnen komt uitzoeken, kan het soms handig zijn een stukje van uw vloerbedekking of behang, of eventueel een vloertegel mee te brengen. Dat maakt het uitzoeken van een bijhorende stof al iets gemakkelijker. Maar natuurlijk kan u ook steeds enkele stalen mee naar huis nemen om daar op uw gemak te kijken wat het best past in uw eigen interieur.

HOEVEEL STOF?

HOEVEEL STOF HEEFT U NODIG?

Als u al een gedetailleerde offerte wilt hebben bij uw eerste bezoek, raden we u aan om thuis eerst even ruwweg uw ramen op te meten. Wij berekenen dan voor u de hoeveelheid stof die u nodig heeft, afhankelijk van een aantal factoren:

  • Fabriekscoupage: Overgordijnen worden door de fabrikant geleverd op vaste breedtes of op kamerhoogte. Bij stoffen op vaste breedte (meestal 140 cm) worden verschillende banen stof aan elkaar gestikt. Bij kamerhoge stoffen wordt de stof geleverd op een hoogte van 260 tot 300 cm. De gordijnen kunnen dan naadloos geconfectioneerd worden. Let op bij de prijsindicaties in onze showroom. Kamerhoge stoffen worden per lopende meter geprijsd, voor de aangeduide prijs heeft u dus een lap stof van 1 m breed en 260-300 cm hoog. Bij stoffen die in banen uitgevoerd worden heeft u dan een lap van 140 cm breed en 1 m hoog. Om de prijs van een kamerhoge en een stof in banen te vergelijken moet u dus de prijs van de kamerhoge stof ongeveer delen door twee.
  • Dessingrootte: Bij stoffen die in banen uitgevoerd worden moet een eventuele tekening natuurlijk mooi aansluiten aan de naden. Daarom moet de hoogte van een baan steeds een geheel veelvoud zijn van de dessingrootte of rapport. Stel dat u een hoogte nodig heeft van 206 cm (gordijnhoogte + confectiemarge) en de door u gekozen stof een rapport heeft van 64 cm. In dat geval zal elke baan stof een hoogte moeten hebben van 4 x 64 cm of 256 cm.
  • Vloeite: Bij stoffen die in plooien geconfectioneerd worden hebben we natuurlijk meer stof nodig dan bij vouwgordijnen en panelen. Afhankelijk van het plooitype wordt voor vitrage iets meer dan drie keer de breedte van het raam gebruikt. Bij overgordijnen is dit meestal twee keer de breedte. Bij vouwgordijnen en panelen wordt bij de raambreedte een zekere marge opgeteld voor de zijzomen. Onze showroommedewerkers leggen u graag de verschillende mogelijkheden uit.

Afspraak maken?

Bespaar je wachttijd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

In 4 stappen