MENU
Goirleweg 5 | 2382 Poppel –Ravels ()

Menu

OVER ONS

Artevelum

VAKMANSCHAP VAN DE SHOWROOM TOT BIJ U THUIS

Vakmanschap staat centraal in ons familiebedrijf. Uw interieur is belangrijk voor ons, en daarom begeleiden we u graag persoonlijk in het uitzoeken van de stoffen en materialen en de concrete uitwerking van de raamdecoratie in uw interieur.

Geschiedenis
 • 1977
  Oprichting van de zaak

  In 1977 begon Ann Severijns in een kamertje van 4 bij 4 meter met de verkoop van gordijnstoffen aan particulieren. In het begin enkel na haar gewone dagtaak, maar al snel bleken de klanten de weg naar Poppel zo goed te vinden dat ze er haar hoofdberoep van maakte.

 • 1979
  Gordijnschuur

  In 1979 werd het kamertje echter te klein, en werd er verhuisd naar een oude schuur naast het huis. Deze schuur, die in haar geschiedenis al dienst had gedaan als overslagplaats voor de grenstram en als stal, kreeg dus een onverwachte bestemming als gordijnenzaak. Een nieuwe naam vinden voor deze zaak was natuurlijk niet moeilijk meer..."De Gordijnschuur". Leo Nooyens, de echtgenoot van Ann, sprong bij in de zaak om het opmeten en plaatsen voor zijn rekening te nemen.

 • 1981
  De groei

  In 1982 werd een tweede schuur bijgebouwd en kreeg de oude schuur een nieuwe bestemming als opslagplaats. Het atelier werd uitgebreid en bijkomende mensen werden aangeworven om de raamdecoratie te plaatsen. In totaal staan er ondertussen en 17-tal mensen tot uw dienst. Ongeveer 65% van de klanten komt uit Nederland, waar we in de provincie Noord-Brabant actief zijn. In België bestrijken we een groot deel van de provincie Antwerpen.

 • 2001
  De opvolging

  In 2001 kwam Bart, de zoon van Ann & Leo, bij in de zaak. Plannen voor de langere termijn werden gemaakt, met in 2005 een vernieuwing van de showroom tot gevolg.

 • 2011
  arteVelum

  Door de opkomst van nieuwe systemen, en de wens om een completere en meer inspirerende winkelervaring mogelijk te maken, was een grotere showroom noodzakelijk. Die werd gevonden aan het industrieterrein van Poppel, aan de Goirleweg 5. Deze werd op 1 oktober 2011 geopend, en biedt ruim 400 m² inspiratie voor uw interieur. De nieuwe showroom biedt naast de ruimte voor 70 levensgrote showroommodellen en 2.000 stalen, ook plaats aan de aanvullende nieuwe productgroepen behang, tapijt en buitenzonwering.

  Hoewel de naam Gordijnschuur al meer dan 30 jaar een begrip is, dekt hij door de nieuwe productgroepen de lading niet langer. Daarnaast is de nieuwe showroom ook in geen enkel opzicht te vergelijken met de schuren waarin de eerste 2 winkelruimtes gevestigd waren, een naamsverandering drong zich op.

  Velum \'ve-lem\: lat. Sluier, gordijn.

  Een sluier voor je ramen, die het licht filtert, het gelaat van je woning siert, beschermt tegen fel zonlicht en nieuwsgierige blikken. Je speelt met het licht, beslist zelf tussen openheid en geborgenheid.

ONS TEAM

HET TEAM ACHTER ARTEVELUM

Ann & Leo
Nooyens
Oprichters
Bart
Nooyens
Zaakvoerder
Agapi
Gevorgyan
Showroom
Cynthia
Volkers
Showroom
Sarah
Heylen
Binnenhuisarchitecte, showroom & advies aan huis
Ingrid
Severyns
Showroom & back office
Ann
Goetelen
Klantencontacten & Planning

Achter de schermen

Kijk gerust mee in ons atelier.